Снимка Булфото, архивМика Зайкова направи любопитен коментар за една от водещите

...
Снимка Булфото, архивМика Зайкова направи любопитен коментар за една от водещите
Коментари Харесай

Зайкова: Още повече хора ще гласуват за ИТН, след като Слави реши да не става депутат

Снимка Булфото, списък

Мика Зайкова направи любопитен коментар за една от водещите ни политически партии.

Според Зайкова от " ИТН ", решението на Слави Трифонов, че няма да се кандидатира за идващия парламент, освен че няма да понижи гласоподавателите за партията, а ще ги усили.  " Това е една доста добра позиция, аз не считам, че партиийните водачи безусловно би трябвало да бъдат депутати, тъй като като народен представител той ще носи отговорност единствено за района, който съставлява, а като водач на партия ще носи отговорност за цялата партия и за всички хора, които е предложил за депутати ", сподели Мика Зайкова.

" Когато си имал куража да направиш партия и още на първите избори тя да е на второ място с дребна разлика от първия, това е огромен триумф. Той има опит, хората го гледат, тъй като през него в разнообразни интервали на неговите изяви, са виждали истината за България и го почитат точно за това ", съобщи за Българска телеграфна агенция Зайкова.

Според нея, хората в България са приели с топло отношение и утвърждение изявлението й при откриването на 45-ото Народно събрание, тъй като постоянно се е стараела да приказва истината.

" Била съм постоянно непокорна душа, понатрупала съм за 79 години и мъдрост, не знам за какво хората ме харесаха, аз споделих това, което мисля на откриването и в случай че отново съм най-дъртото нещо в идващия парламент, отново ще кажа нещо, което мисля ", съобщи Мика Зайкова.

По думите й, житейският преход от синдикализма към политиката не е сложен, когато защитаваш ползите, които постоянно си защитавал. За нея решението на идващ парламент за преизчисляване на пенсиите със междинен застрахователен приход от 2018 година към този момент е неизбежно и няма да има партия, която да се опълчи, тъй като политиците би ги било позор да не се погрижат за възрастните хора.

Бившият синдикалист счита, че пенсиите би трябвало да се преизчисляват на всеки пет години, което е заложено и в програмата на партията. До 2024 година тежестта на година стаж в пенсионната формула би трябвало да пораства ускорено и да стигне 1,5, а таванът на пенсията и на осигурителния приход би трябвало последователно да се подвига и да падне, с цел да има правдивост, смята Зайкова.

По думите й, на всички места в Европейски Съюз пенсиите са заместващ приход от приход, който си получавал, като в скандинавските страни заместването е 80-90 %. В България този заместващ приход по публични данни е 35 %, което значи, че всеки пенсионер след пенсиониране незабавно затъва в бедност, заяви Зайкова. Според нея, " под чертата " са освен пенсионерите, а 80 % от българите, които нямат задоволително пари, с цел да живеят обикновено.

" Ние сме най-нещастните, ние живеем минимум, това значи, че качеството на живот в България е доста ниско. Бедността може да се преодолее, само че най-страшното е, че за 30 години няма държавно управление, което да се е погрижило за качеството на образованието и от пето място в света, където бяхме през 1989 година, в този момент сме на 88 място от 143 страни ", съобщи Мика Зайкова. Според нея, опростачването на нацията продължава и единствено това, че сме антична нация, че интелектът е заложен в нашето ДНК, ни избавя от това България да не е изчезнала досега.

Синдикалистът счита, че е наложително да се поправят и несправедливостите, сътворени от 44-ото Народно събрание, във връзка с сумираното пресмятане на работното време и съобщи, че в случай че влезе в идващия парламент, неотложно ще се заеме с това.

" Прочухме се и с едно първо място - станахме единствената страна в Европейски Съюз, която има толкоз доста глобени по закона " Магнитски ". Това е заплашителен позор и срам за България ", заяви Зайкова. Според нея, този позор може да се изтрие, в случай че продължи битката с корупцията и се направи непокътнат Национален проект за възобновяване и резистентност с положителни планове. Зайкова смята, че нововъведенията са значими, тъй като без тях ще продължаваме да сме на дъното на Европейски Съюз. " И без това сме с техника и технологии, които се намират на равнището на 50-те години на ХХ век, а като имаш такава техника и технологии, като нямаш въвеждане на цифровизация и роботизация, произвеждаш артикули и услуги с ниска добавена стойност и печелиш жълти стотинки на външния пазар ", каза Зайкова.

Трябва да се започват структурните промени по образованието, в промишлеността, в опазването на здравето и най-важното в правосъдната система, съобщи още тя. Според нея, разговорът е вярното решение за идната предизборна акция, войната и омразата не са положителни съветници. " Диалог би трябвало да има и се надявам, че партиите на смяната ще съумеят, освен се надявам - те би трябвало да съумеят, с цел да тръгне тази страна, да се оправи ", съобщи Мика Зайкова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР